3 piger – med forskellig baggrund – og fælles interesse

Caroline La Cour (billedet: til venstre) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år.

Anne-Sofie Voersaa (billedet: i midten) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år.

Sille Hansen (billedet: til højre) er 12 år, har trænet Taekwondo i ca. 3½ år og teknik i ½ år.

Caroline _Anne -Sofie _SilleCaroline går i 5. klasse, på Skt. Norbert Skole

Anne-Sofie går i 5. klasse, på Kirkebakkeskolen

Sille går i 6. klasse på Skibet Skole

 

Pigerne er blevet veninder i Vejle Taekwondo Klub og ses også privat udenfor klubben.

 

Alle tre er de for nyligt blevet gradueret til rødt bælte med sort snip – det 8. kup-bælte – og 2 bælter fra det sorte.

 

Alle tre stræber de efter at blive bedre til den sport, der fylder mere og mere af deres liv.

- og udover, at de alle tre træner til at blive bedre til selvforsvar, som er essensen i systemet TaeKwonDo, dyrker de den fælles interesse: konkurrencesport i disciplinen teknik.

Her kan de støtte hinanden – og lære af hinanden, hvilket bliver endnu bedre af, at de kender hinanden som venner.

Og når de sammen deltager i stævner, er det også sammen – i synkron, hvor det drejer sig om at vise flot Taekwondo, præcision og samtidighed.

 

Hvorfor Taekwondo?

 

Caroline ville gerne prøve at gå til kampsport. Først var det faderen, som mente, hun skulle prøve det. Desuden var hun inspireret af sin onkel, der tidligere har trænet i Vejle Taekwondo Klub. Caroline ville i starten gerne lære at forsvare sig selv. Det er stadig drivkraften – og så fordi, det er sjovt!

Anne-Sofie ville ikke Taekwondo i starten; men faderen, som også dyrker kampsport, mente, hun skulle prøve det - og så kom interessen hurtigt.

Sille’s far har selv gået til kampsport og mente, at hun skulle prøve det. Også hun blev hurtigt bidt af det.

 

Hvorfor Taekwondo konkurrence?

 

For Caroline betyder det noget at stille op imod andre og blive bedømt. Men også det at blive bedre og bedre til dels at forsvare sig selv, dels at blive bedre i konkurrencen med andre Taekwondo udøvere er vigtigt. Og målet med konkurrence deltagelsen er at blive lige så dygtig som Dannie Frederiksen, Vejle Taekwondo Klub’s 7. Dan.

Anne-Sofie vil gerne vise, hvad hun dur til - og stå ved, hvem hun er. Og det giver konkurrence delen af Taekwondo rigt mulighed for.

Sille vil gerne udfordre sig selv. Og fordi, veninderne var begyndt, gjorde hun også - og fandt ud af, at det lige var hende.

 

Andre fritids interesser?

 

For Caroline er det Taekwondo, der fylder fritiden. Men der bliver også tid til at dyrke hendes anden sports interesse: Svømning.

Anne-Sofie har tidligere haft masser af interesser. I starten trænede hun også meget anden sport samtidigt. Men snart måtte bl.a. håndbold og svømning vige for Taekwondo.

For Sille’s vedkommende er det Taekwondo, der optager hendes fritid helt.

Hun fortæller: ”I starten var jeg virkelig en stille pige – turde ikke sige fra og sådan noget. Men det har bare styrket min selvtillid. Jeg er blevet mere selvsikker og tør mere; at sige, hvad der irriterer, f.eks.”. Og Caroline siger, at sådan har hun det også.

 

 

Foto: Copyright Kirsten Kjær