4 nye sortbælter i Vejle Taekwondo Klub

236Dan Graduering _Vejle Taekwondo Klub _Copyright _Dannie Frederiksen

 

At blive sortbælte er ikke noget, man kommer sovende til.

 

Bæltet repræsenterer mange års hårdt arbejde - og selvudvikling. Men det repræsenterer også mange års sjov, glæde og kammeratskab.

 

Taekwondo er et selvforsvars system, hvor man lærer et utal af teknikker (spark, slag, nærkamp osv. ) og udvikler sig gennem træningerne og bæltegraderne.

 

Der er 10 farvede bælter – og så er der det sorte, som for mange er det højeste, man kan opnå.

 

Den 14. maj var 4 af Vejle Taekwondo Klubs elever igennem prøven til det sorte bælte hos teamet i klubbens egen Samjae Taekwondo Dan graduering, som består af en indstillingstest samt 2 dele af en graduering, hvor del 1 er en forprøve og del 2 er selve prøven.

 

Alle 4 bestod gennem hele processen.

 

Den yngste, Omar Dawoud på 13 år har trænet Taekwondo i 7 år og blev gradueret til 1. Poom, som er det samme som det sorte, blot for elever under 15.

 

Den næstyngste, Ibrahim Ovcina på 17 år har trænet Taekwondo i 9 år og blev gradueret til 1. Dan, det første sorte bælte.

 

Rikke Frederiksen, også 17 år har trænet Taekwondo i 4 år og blev ligeledes gradueret til 1. Dan.

 

Og Mads Marquart Madsen på 19 år har trænet Taekwondo i 10 år og blev denne dag gradueret til 3. Dan – det tredje sorte bælte. Mads bestod til 1. Dan i 2012.

 

Omar: ”Jeg synes selv at det var hårdt og meget nervepirrende, og også en kæmpe lettelse og glæde indeni når man består. Og endnu bedre når familie og venner kommer og fejrer en!”

 

Ibrahim: ”Igennem årene har jeg haft fuld støtte af mine forældre at jeg godt kan klare det. Og det endte det også med! Jeg er mest stolt af min mor da hun har været der hele tiden og bakkede mig op. Jeg træner Taekwondo fordi så jeg ved at jeg altid er klar til at forsvare mig selv, og fordi det er virkelig sjovt at træne. Grunden til at jeg også går til taekwondo er fordi at min far også går til det og har sort bælte. Mine holdkammerater har altid hjulpet mig og taget det hele med et smil. Det er helt fantastisk at være 1. Dan. Hvordan var det under dan gradueringen? Det var meget hårdt som forventet men jeg gav den 110% fra mig.”

 

Rikke: ”Hvordan det er at blive 1 Dan? I flere måneder har det været stressende og nervepirrende. Man har trænet og trænet, og håbet på at det så er nok til den dag hvor man rigtigt skal vise hvad man kan! Bare til indstillingstesten i sig selv var nervepirrende og krævede meget træning. Men efter den var overstået var der da en smule mere ro i maven end før. Så var der jo bare de to dele af gradueringen tilbage! Det er helt klart en kæmpe byrde der lettes fra ens skuldre, når man endelig står med det sorte bælte om livet! 1. Dan er en kæmpe ærestitel og jeg bærer den med megen stolthed og respekt! Jeg føler nu, at kræves mere af mig og at jeg nu skal tage min instruktør grad dybt seriøs!”

 

Billedet:

Bagest fra venstre: Dannie Frederiksen, Ibrahim, Mads, Stefan (fra Grindsted) (som blev 2. Dan), Tom Jepsen og Jesper Jin Lund Pedersen (Dannie, Tom og Jesper udgør teamet / gradueringspanelet i Samjae Taekwondo Dan graduering).

Forrest fra venstre: Rikke og Omar.

Copyright: Dannie Frederiksen