Dan graduering og 5 nye Dan grader i Vejle Taekwondo Klub

Dan Graduering _Vejle Taekwondo Klub _Copyright -Cecilie Maria Ladefoged

 

Vejle Taekwondo Klub har etableret sin egen Dan graduering (sortbælte graduering).

 

Dan gradueringen i Vejle udspringer af samarbejdet mellem klubbens chefinstruktør, Tom Jepsen (6. Dan) og Jesper Jin Lund Pedersen fra Jin Taekwondo (5. Dan), som i forvejen afholder højbælte træninger (Dan træninger) en gang om måneden. Målet med træningerne har hele tiden været at klargøre eleverne til Dan graduering. Efterhånden opstod ønsket dog om selv at give eleverne det nye bælte; og de to fik Dannie Frederiksen (7. Dan) med indover, hvorved SamJae Taekwondo Dan graduering opstod.

 

Grundstenen i SamJae er en fælles passion for grundteknikkerne og respekten i Taekwondo. Med de to ting i fokus vil trekløveret fastholde elevernes høje standard og give dem en god oplevelse i det forløb, de gennemgår op til en dan graduering. Alle tre har graduerings ret fra Kukkiwon, hovedsædet for Taekwondo, og kan graduere elever helt op til 6. dan.

 

Tidligere er klubbens egne Dan kandidater blevet sendt til DTaF’s Dan gradueringer eller gået op hos nogle af landets stormestre.

 

Men nu tilbyder Vejle Taekwondo Klub - som den første i syd- og sønderjylland - Dan graduering. Og gradueringerne er åbne for alle klubber, som har lyst til at sende deres elever op til sort bælte i Vejle Taekwondo Klub.

 

 

En Dan graduering består af en Dan fortræning, hvor kandidaten bliver testet i samtlige discipliner over en hel dag. Denne første del fandt sted i VTK den 26/9-15.

 

Og den egentlige Dan graduering fandt sted den 5/12-15, hvor 5 af VTK’s egne elever var gennem prøven – og bestod.

 

Nikoline Stjernholm blev gradueret til 1. Poom (sortbælte for unge under 15 år)

Caroline La Cour bestod til 2. Poom

Jannik Johansen og Thomas Falk blev 3. Dan

Og Søren Andersen blev 4. Dan og dermed Sabumnim.

 

 

Billedet: Copyright Cecilie Maria Ladefoged.