Caroline La Cour er ny Europamester i Taekwondo

 

7949b 0_Caroline _La _Cour _fra _Vejle _Taekwondo _Klub _vinder _EM_guld

 

Ved weekendens Europamesterskab i Taekwondo tog Det Danske Teknik Landshold resten af de Europæiske nationer med storm. Et hav af medaljer samt en pokal for den nation med ”bedste kvindelige udøvere” og en pokal for 3. mest vindende nation. Vejle Taekwondo Klub og EliteVejle var repræsenteret på landsholdet med stortalentet 13-årige Caroline La Cour.

 

Caroline La Cour har haft en forrygende sæson i 2015, hvor hun startede med at blive udtaget til landsholdets bruttotrup. Ved sit første stævne i nationaldragt med ”DEN” på ryggen, blev hun Nordisk Mester og ved alle fem kvalifikationsstævnerne op til EM er det gået supergodt for Caroline og hendes synkronhold ”Cadet female team” på landsholdet – det er blevet til fire guld- og en sølvmedalje.

 

Ved dette års Europamesterskaber i Serbien, var der ikke mindre end 26 nationer og det er kun de absolut bedste udøvere der får æren af at deltage. Caroline og hendes holdkammerater var igennem den hårdest tænkelige lodtrækning – Spanien og Tyrkiet i indledende runde og selvom pointene lå tæt kom de danske piger i finalen, hvor de overlegent og elegant slog Rusland og dermed sikrede sig Europamesterskabet.

 

”Det er fuldstændig fantastisk at blive Europamester – at se det hele gå op i en højere enhed, være blandt verdens bedste udøvere og ikke mindst være en del af dette succesfulde landshold – det er helt vildt”, udtaler Caroline La Cour og fortsætter:

 

”Jeg har virkelig knoklet for det her og skylder hele trænerteamet på landsholdet, mine egne trænere, klubben, EliteVejle og alle folkene omkring mig en stor tak. Uden dem var jeg aldrig nået så langt”, siger Caroline La Cour.

 

I Vejle Taekwondo Klub vil jublen ingen ende tage og formanden glæder sig over at klubben har fået en europamester:

 

”Vi er enormt stolte af Caroline og synes det er fantastisk vi har så stort talent i klubben. Caroline gjorde sig bemærket ved at få sort bælte som yngste udøver nogensinde i Vejle Taekwondo Klub – nu kun ca. et år efter kan hun kalde sig europamester. Det er så flot”, siger formand for taekwondoklubben Flemming Haagen Jensen og fortsætter:

 

”Caroline har trods sin store succes og skemalagte hverdag formået at bevare begge ben på jorden og prioriteret fællesskabet i klubben højt – det er dejligt at se og Caroline er om nogen et stort forbillede for vores udøvere”, udtaler Flemming Haagen Jensen.

 

Hos Elite Vejle har man også lagt mærke til Caroline La Cour og ønsker hende stort tillykke med EM titlen:

 

”Vi har fulgt Caroline på sidelinjen og glæder os over Carolines målrettede og strukturerede træning nu har bragt et Europamesterskab hjem til Vejle. Det er godt at se vores talentudvikling i kommunen giver pote”, siger elitekoordinator Peter Ginnerskov.Kontaktinformation:

Caroline La Cour, Europamester, tlf. 41 83 40 92

Flemming Haagen Jensen, formand Vejle Taekwondo Klub, tlf. 2+ 94 87 84

Peter Ginnerskov, Elitekoordinator, tlf. 22 94 72 02

 

 

Foto: Copyright fam. La Cour