Katrine Lønbæk vinder atter guld i Berlin

Katrine Loenbaek _foto _udlånt _af _Bjarne Johansen

Det 11. Internationale Berlin Open 2013 afholdtes den 11.05.2013.

 

Og Senior Landsholdskæmper, Katrine Lønbæk fra Vejle Taekwondo Klub var opsat på at forsvare sin mester titel fra sidste års Berlin Open.

 

Med sine 47,8 kilo, som vægten viste dagen før kampene, lå Katrine ret godt i forhold til sin vægtklasse, -49kg.

 

Katrine’s første kamp var mod Tyskland. Og med sin sædvanlige stil, hvor hun startede med at fornemme sin modstander, satte hun sig hurtigt igennem med nogle gode og præcise spark – og vandt 9-6.

 

Anden kamp var ligeledes finalekampen, der også var mod Tyskland.

 

Omstændigheder gjorde, at Katrine ikke havde nogen coach i denne kamp. Så det blev samtidigt Katrine’s far, Michael Lønbæk’s debut som coach. Men Michael har været Katrine’s faste støtte fra første færd; og deres fantastisk samarbejde gjorde det nemmere for ham at sætte sig ind i alt det, han skulle kunne - på 5 minutter. Selvom Michael jo kendte procedurerne som tilskuer fra de utallige stævner, han har været til, var det nu en anden rolle, han påtog sig.

Men det gik fint.

 

Og Katrine kom godt fra start i kampen og var hele tiden foran med 1 til 3 point. Alligevel endte kampen lidt uheldigt 7-7.

Nu skulle den afgøres i ’Sudden Death’ og nerverne blev sat på prøve – men ikke hos Katrine, der roligt sagde til sin coach/far: ”Den medalje er bare min nu”.

Herefter gik hun roligt ind til sidste omgang, satte efter kort tid et kontrolleret spark ind på siden af modstanderens vest – og sejren var hjemme.

 

 

Billedet er udlånt af Bjarne Lyngfjell Johansen