Ny 3. Dan i Vejle Taekwondo Klub

Flemming Jensen Og Claus Blaabjerg _Vejle Taekwondo Klub _copyright Claus Blaabjerg

 

Claus Blaabjerg, som er holdinstruktør for de mindste børn (6 – 8 år) og medinstruktør for voksenbegynder holdet (15 år ++) i Vejle Taekwondo Klub, var den 28. november til sin tredje sortbælte graduering.

 

Claus er en af ildsjælene i klubben, den, man altid kan regne med – til praktiske gøremål, eller hvis der lige pludselig mangler en instruktør på et af holdene.

 

Samtidigt med familie, arbejde og aktiviteter i klubben har Claus fundet tid til at træne sig op til 3. Dan, som foregik hos Momme Knutzen i Favrskov.

 

At træne sig op til en Dan-graduering kræver måneders forberedelse og mange timers træning samt en Dan-fortræning 3 måneder forud for selve gradueringen. Dan-fortræningen skal vise, om man er klar til den præstation, som en Dan-graduering er.

 

På selve dagen mødte Claus op 1½ time før gradueringen for at varme op, strække ud og snakke med de andre aspiranter.

Musik i ørerne sammen med opvarmningen gjorde Claus klar.

 

Kl 14 gik gradueringen i gang - i et meget højt tempo - med grund øvelser op og ned ad gulvet. ”Min første tanke var, at hvis vi fortsatte i dette tempo, ville jeg ikke kunne klare det, men på forunderlig vis gik det helt fint, da jeg først fik varmen for alvor”, siger Claus.

 

Spring- og flyvespark gik også hæderligt, mener han. Men Hanbon kireugi (et-skridts kamp) og hosinsul (frigørelse), som er nogle af Claus’ favorit discipliner, blev ikke helt som forventet, da han kom til at sparre med en dygtig men lille pige, der skulle op til 3. Poom (Poom bæltet er det sorte bælte for unge under 15 år). For som han siger: ”Jeg kunne jo krølle hende sammen og smide hende væk, men vi fik det da at fungere”.

 

Der skulle vises Taegeuk og Poomse (sammensatte grundteknikker): ”Jeg lavede desværre pga nervøsitet en mindre fejl i Taegeuk Chill jang; men  da jeg havde rystet det af mig, kørte det; og pomsee Koryo og Tabeak sad i skabet”.

 

Også Kyokpa ( gennembrydning af træbrætter) skulle aspiranterne igennem: ”Ved denne disciplin er det vigtigt, at holderen rent faktisk kan holde brættet. Ved min første gennembrydning måtte der ekstra holdere på som støtte i forsøg nr 2 . Ved min anden gennembrydning kunne holderen heller ikke holde ordentligt. Der skulle hele 3 forsøg til, før brættet gik over. Til gengæld fløj den ene halvdel tværs gennem Dojang’en (Taekwondo træningssal), og der var en dommer, der var lige ved at få det i hovedet. Sidste gennembrydning gik som den skulle. I alt 2 spring/flyvespark og et slag”.

 

Alt går ikke altid som forventet; og som perfektionist, når det drejer sig om Taekwondo teknikker, var Claus ikke helt tilfreds med sin præstation. Men for de, der kender Claus, er der ingen tvivl om, at han gjorde Vejle stor ære i alle discipliner.

 

 

 

På billedet ses Claus (til højre) sammen med sin ven og medinstruktør, Flemming Jensen (formand for Vejle Taekwondo Klub), som var dommer ved gradueringen.

Billedet: Copyright Claus Blaabjerg.